Vesna Katalinić, socijalna radnica i psihoterapeutkinja za djecu i odrasle

Oduvijek sam voljela ljudske priče, osluškivala sam ono što je rečeno i prepoznavala ono što nije. S tim interesom krenula sam u višegodišnje obrazovanje vezano uz ljudske odnose i rad sa ljudima. Završila sam Studijski centar socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu. Dugo sam volontirala u udruzi Hrabri telefon, gdje sam nakon fakulteta nastavila profesionalno napredovati kao zaposlenica. Završila sam četverogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije pri IGW institutu u Zagrebu.

Prije nego sam upisala edukaciju iz Gestalt psihoterapije, pohađala sam i edukacije iz Realitetne terapije i Teorije izbora u Zagrebu te Integrativne Play terapije (Rocky mountain institut iz Kanade). Pohađala sam brojne jednodnevne i višednevne edukacije iz područja rada s djecom i obiteljima.

Živim u Zagrebu skoro 20 godina, porijeklom sam iz Trogira. Unatoč godinama provedenim u Zagrebu i privrženošću koju sam razvila za ovaj grad, uvijek ću znatni dio svoj identiteta vezivati uz Dalmaciju.

Živim u kvartu Maksimir i najdraži ritual mi je jutarnja šetnja s mojim psom Grizlijem. S kavom u ruci prolazimo kroz šuškave šumske staze, udišemo miris šume bez obzira sjalo li sunce, padao snijeg ili puhalo. Uvijek sam vjerovala da nema loše vremenske prognoze, već loše odjeće i obuće. Zanimljiva mi je ta usporedba s drugim stvarima u životu. Možemo očekivati različite nedaće, krize, gubitke na koje možemo ili ne možemo utjecati, no ono što nam pomaže je adekvatna obuća i odjeća – povjerenje u sebe (svoje tijelo, prihvaćanje  sebe kao osobe sa svim svojim karakteristikama i odukama) te dobri i istinski odnosi u kojima možemo biti autentični.

Spadam u LGBTIQ friendly psihoterapeute.

Datoteka:LGBT flag square.svg – Wikipedija

Članica sam Društva Gestalt i Integrativnih Psihoterapeuta Hrvatske.

Pratite moj Facebook i Linkedin profil.