Enter into children’s play and you will find the place where their minds, hearts, and souls meet.” – Virginia Axline

Rad s djecom mi je posebno drag još od studentskih dana kada sam započela sa svojim volontiranjem u udruzi Hrabri telefon. Kao zaposlenica prošla sam brojne edukacije iz područja rada s djecom  i obitelji. Imam iskustva u individualnom i grupnom radu s djecom te savjetovanjem roditelja. Teme s kojima sam najviše radila a tiče se djece i roditelja su dječja slika o sebi, strahovi, gubitak, odnosi s vršnjacima te razvod braka roditelja.

Inače rad s djecom podrazumijeva i rad s roditeljima te se očekuje uključenost roditelja, posebno kada govorimo o djeci do 11 godina starosti. Rad s tinejdžerima (negdje od 13. godine) također podrazumijeva uključenost roditelja, ali u manjem opsegu u odnosu na mlađu djecu.

Igra je prirodan način izražavanja osjećaja i misli te spontanom igrom dijete uči regulirati emocije te pronalaziti adekvatne načine rješavanja određenih problema i izazova. Prema tome, u psihoterapiji i savjetovanju se koriste prirodne metode tipične za njihovu dob: crtanje, kretanje, glina, pijesak te se kroz igru dijete kapacitira za izražavanje misli i osjećaja te pronalazi način nošenja s novim situacijama.

Najviše tehnika koje koristim dobila sam kroz edukaciju iz Play terapije (Play therapy institute Canada).