Gestalt psihoterapija polazi od čovjeka u cijelom svojem obliku, promatra njegovo tjelesno, emocionalno i kognitivno/ponašajno funkcioniranje. Gestalt psihoterapija vjeruje da svaki čovjek u svojim kapacitetima može preuzimati odgovornost,  ostvarivati i njegovati socijalne odnose te osjećati pripadnost u društvu u okviru svojih mogućnosti.

Često se uslijed životnih događaja takvi balansi poremete, dođe do blokade u pojedinim područjima života, blokira se energija te dolazi do teškoća u svakodnevnom funkcioniranju, osjećanju i odnosima. Ponekad rezultat bude i pojava psihosomatike – poteškoće sa spavanjem, migrene, želučani problemi i sl.

U gestalt terapiji naglasak se stavlja na odnos između terapeuta i klijenta, produbljuju se emocije klijenta te se nastoji osloboditi nakupljena blokirana energija. Cilj psihoterapije je sposobnost za kontakt, svjesnost što se događa u određenom trenutku, proširivanje svijesti o sebi i prihvaćanje sebe te upravljanje odnosima.

Gestalt psihoterapija može pomoći klijentima koji imaju problema s anksioznosti, depresijom, traumatskim iskustvima, samopoštovanjem, poteškoćama u odnosima ili nekim fizičkim tegobama (poput učestalih glavobolja, smetnji u probavi i sl.)

Svakako je važno da osoba koja dolazi na gestalt psihoterapiju bude zainteresirana za rad na sebi i otkrivanju vlastitih kapaciteta te prostora za dodatno osnaživanje.

Sometimes the only way out is through. : FallOutBoy